Showbiz
0

Tajlandski ugostitelj uhapšen zbog Rihanninih tvitova

Klix.ba
Tajlandske vlasti saopćile su kako su uhapsile vlasnika bara u kojem je pop pjevačica Rihanna prisustvovala seksi predstavi, a zatim tvitala o njoj.

Warunyu Jornmuang, vlasnik Season bara u Phuketu, optužen je za povezanost sa razvratnim performansom, piše Phuket Gazette.

Čelnik oblasti Kathu, Veera Kerdsirimongkol, naveo je kako je Jornmulang uhapšen zbog vođenja zabavne djelatnosti bez dozvole, te zbog organizovanja razvratne predstave.

"To je rezultat Rihannine posjete. Vlasti će biti strožije u vezi sa neprikladnim predstavama ili atrakcijama sa divljim životinjama", rekao je Kerdsirimongkol za AFP.

Turistički zvaničnici bili su posramljeni nakon što su Rihannini tvitovi otkrili sočniju stranu industrije seksualne zabave. U tvitovima je malo toga prepustila mašti i detaljno je opisala seksi predstavu.

Pjevačica je posjetila klub te u tvitovima otkrila kako tokom performansa koriste žive životinje, poput ptice i dviju kornjača.

Ovo nije jedini problem koji je izazvala Rihannina posjeta Tajlandu. Prošlog mjeseca je na Instagramu i Twitteru objavila fotografiju na kojoj mazi ugroženu vrstu, životinju lorisa. Ove životinje, kao i druge zaštićene vrste, se u Tajlandu često koriste za fotografisanje sa turistima, što je zakonom zabranjeno.

Tajlandska policija očigledno prati sve Rihannine korake na internetu, budući da su se odmah dali u potragu za ljudima koji koriste lorise za fotografisanje sa turistima. Uhapšene su dvije osobe, a pronađeni lorisi su prebačeni u nacionalni park.