Glumica se našalila
36

Sydney Sweeney o tome što je smatraju seks simbolom: Mnogi moji fanovi su muškarci

L. R.
Sydney Sweeney (Foto: EPA-EFE)
Sydney Sweeney (Foto: EPA-EFE)
Američka glumica Sydney Sweeney nedavno je otkrila šta misli o tome što je nazivaju seks simbolom Hollywooda.
Naime, Sweeney je gostovala u ovosedmičnom izdanju emisije "Saturday Night Live", gdje joj se pridružile i muzičarka Kasey Musgraves te glumica Heidi Gardner.

No, nakon što je glumica Heidi Gardner primijetila da je ponosna što stoji uz tako snažne žene i da će mnoge žene pogledati emisiju, Sydney Sweeney nije mogla, a da se ne našali.

"Čudno, mnogi moji fanovi su muškarci", poručila je Sweeney.

Njena šala o muškoj bazi fanova referenca je na njen imidž kao seks simbola, nešto o čemu je glumica otvoreno govorila u prošlosti. Tokom svoje karijere briljirala je u ulogama koje zahtijevaju golotinju i seksualizaciju.

Međutim, umjesto da se bori protiv percepcije javnosti, Sweeney je otvoreno govorila o fizičkoj pozitivnosti i tome kako pronalazi moć u svom položaju.

"Imam velike grudi i plavuša sam. To je jedino što ljudi vide. Imala sam grudi prije drugih djevojaka i zbog toga sam se osjećala izopćenom. Svi će gledati u moje grudi bez uvažavanja scene za ono što se događa", izjavila je prošle godine u intervjuu za Washington Post.

Zvijezdu serije "Euphoria" i filma "Anyone But You", koja će se uskoro pojaviti u filmovima "Madame Web" te "Immaculate" smatraju jednom od najseksipilnijih glumica u Hollywoodu.

No, za to postoji naučni razlog. Naime, prema plastičnom hirurgu Onuru Gilleardu, glumica posjeduje crte lice koje ispunjavaju gotovo sve zahtjeve za stvaranje "klasične ljepote".