Nova biografska knjiga
0

Swayze progovorio o svojoj bolesti

Sarajevo-x.com
Zvijezda filma 'Dirty Dancing' Patrick Swayze 'otvorio' se spisateljici Wendy Leigh koja je objavila knjigu pod nazivom 'Patrick Swayze: One Last Dance'.

Knjiga govori o Swayzeovoj reakciji kada je saznao da boluje od raka gušterače, njegovoj borbi s ovom okrutnom bolešću, te o stvarima za kojima slavni slavni hollywoodski glumac žali.

"Kada sam za Novu 2007. godinu otpio gutljaj šampanjca imao sam osjećaj da stavljam sol na otvorenu ranu. Tačno takav osjećaj sam imao u želucu nakon samo jednog gutljaja šampanjca! Tada sam pogledao svoje tijelo i shvatio da sam za veoma kratko vrijeme izgubio skoro deset kilograma", kazao je Swayze, prenosi New York Daily News.

Sedmice koje su uslijedile nakon toga bile su prava noćna mora za zvijezdu filma 'Ghost' i njegovu suprugu Lisu, no nije se predavao, te uprkos bolesti nastavio je sa snimanjem televizijske serije 'The Beast'.

U svojoj borbi je ustrajan i iako tabloidi neprestano pišu da je Swayzeu ostalo još nekoliko mjeseci života, on te navode neprestano opovrgava dokazujući da se još uvijek može nositi s opakom bolešću.

"Žalim samo zbog toga što sam toliko fizički 'oštetio' svoje tijelo. Nekada sam vjerovao da sam nesavladiv, neprestano sam svojom nepažnjom lomio kosti igrajući fudbala, radeći gimnastičke vježbe ili izmišljajući sopstvene fizičke 'podvige'... Žalim što sam to činio svom tijelu i sada iz ove perspektive sve to mi izgleda pomalo glupo i nimalo promišljeno", kazao je Swayze.

Knjiga 'Patrick Swayze: One Last Dance' autorice Wendy Leigh se još u utorak našla u američkim knjižarama.