Viđena na putu za Split
88

Švedska manekenka napustila hrvatski otok, oni koji su je sreli misle da joj treba pomoći

I. B.
Isabella Viola Lindblom svoju prvu reviju odradila je 2010. godine (Foto: Twitter)
Isabella Viola Lindblom svoju prvu reviju odradila je 2010. godine (Foto: Twitter)
Potvrđeno je da je manekenka iz Švedske Isabella Viola Lindblom napustila nenaseljeni hrvatski otočić, a sve je izvjesnije da 30-godišnjakinji treba pružiti medicinsku pomoć.
Isabella je, prema navodima mještana Rogoznice u čijoj se neposrednoj blizini nalazi otok, tamo boravila mjesec dana, a nakon što joj se na dva dana izgubio trag, viđena je jutros u jednom autobusu.

Naime, čitatelj Jutarnjeg lista javio se spomenutom mediju sa fotografijama manekenke, zamolivši da joj se pomogne.

Isabella se ukrcala na autobus u Trogiru, a prema navodima čitatelja na putu za Split posvađala se sa vozačem.

"Potpuno je nesuvisla, priča i svađa se sama sa sobom, zatim se posvađala s nekoliko putnika, a onda je napala i vozača. Govorila je: 'Kamo ja to idem? Kamo me voziš?' On nije znao engleski, pa ju je to vjerojatno dodatno uznemirilo", ispričao je čitatelj za Jutarnji.

Istakao je i kako je tom prilikom zvao policiju: "Tamo su me pitali: 'Jeste li vi liječnik kada znate da joj treba pomoć?' Bilo mi ju je žao i nisam to mogao gledati. Ona je potpuno izgubljena, rekao bih da se radi o duševnim problemima, apeliram na sve da joj se pomogne, jer ne sluti na dobro", kazao je Splićanin koji je dodao i kako je manekenka po izlasku iz autobusa izgledala kao da ne zna kamo će dalje.

Prema posljednjim informacijama hrvatskih medija, manekenka je u Hrvatsku stigla još prošle godine, a prvenstveno je boravila u Zagrebu.

Nenaseljeni otočić zaposjela je krajem aprila, što su mještani okolice od početka znali, a brojni su se zbog toga i bunili te je čak intervenisala i policija koja joj je naplatila kaznu i dala rok od 24 sata da napusti otok

Primijetili su kako Isabella tu živi nomadskim životom. Kuću nema, a spava u mreži razapetoj među drvećem i tjera one koji dođu u posjetu otoku. Naveli su i da se na njoj vide manekenske crte lice, ali da je sada vrlo mršava.

"Bojim se da se iza svega krije neka vrlo tužna priča, možda bi bilo jasnije kada bi je ona htjela ispričati. U nekoliko navrata koliko smo pričali, ja je nisam uspjela doznati", zaključila je jedna mještanka.

Sve je izvjesnije da je Isabellino ponašanje uzorkovano psihičkim poteškoćama, a mnogi se nadaju da će manekenki uspjeti biti pružena potrebna pomoć.