Nakon 9 dana
55

Švedska manekenka koja je naselila otočić u Hrvatskoj puštena iz zatvora

I. B.
Isabella je na otočiću Jaz kod Rogoznice navodno boravila mjesec dana (Foto: Twitter)
Isabella je na otočiću Jaz kod Rogoznice navodno boravila mjesec dana (Foto: Twitter)
Švedska manekenka Isabella Viola Lindblom koja je došla u fokus javnosti nakon što je ranije ovog mjeseca zaposjela nenaseljeni hrvatski otočić Jaz, puštena je iz zatvora gdje je provela devet dana.

Isabella je privedena u jednom trgovačkom centru zbog remećenja javnog reda i mira, a zatim je osuđena na devet dana zatvora koje je sada odslužila.

Nakon privođenja, ispostavilo se da je manekenka bila u alkoholiziranom stanju sa zabilježenih 1,26 promila u krvi, a prije nego će stići na Općinski prekšrajni sud u Splitu, odvedena je i na psihijatriju, međutim gdje su odlučili da je neće zadržavati, prenosi Šibenski.

Isabellu koja je privukla pažnju javnosti nakon što je mjesec dana boravila na nenaseljenom hrvatskom otočiću Jaz, odakle je, nadvodno, i tjerala ljude koji su tu dolazili u obilazak, mještani Splita i okolice zapazili su i u autobusu gdje se manekenka posvađala sa vozačem.

Ipak, mnogi koji su je sreli apelirali su da je njeno ponašanje vjerovatno uzorkovano psihičkim poteškoćama i teškom životnom pričom, nadajući se da će joj uskoro biti pružena potrebna pomoć.

Osim devet dana zatvora, sutkinja je Isabellu obvezala i na plaćanje troškova postupka u iznosu od 300 kuna (78KM).