Nekad se provodio
189

Sve djevojke princa Harryja: Evo s kim se zabavljao dok mu Meghan nije "preokrenula" život

I. B.
Princ Harry, kraljicin unuk i vojvoda od Sussexa, prije svoje supruge i bivše glumice Meghan Markle, imao je prilično zanimljiv ljubavni život. Prisjetili smo se dama koje su okupirale njegovu pažnju prije nego mu se život skroz "preokrenuo".

Među bivšim ljubavima, ali i avanturama princa Harryja, koji je danas predan muž i otac, nalaze se brojne djevojke, no čini se da su sve uspjele izbjeći mogućnost koja je sa kraljicinim unukom dolazila u paketu - da jednom postanu princeze.

Vjerovatno tada nisu ni slutile koliko "malo" je dovoljno da uspiju voditi život zaseban od kraljevstva, što je slučaj danas.

Chelsy Davy

Prva ljubav princa Harryja bila je Chelsy Davy, plavuša čiji je otac bogati zemljoposjednik iz Zimbabvea. Nakon što su se 2004. upoznali preko zajedničkih prijatelja, par je uživao u strastvenoj šestogodišnjoj vezi, što je bila i Harryjeva najduža veza.

Chelsy Davy i princ Harry (Foto: EPA-EFE)
Chelsy Davy i princ Harry (Foto: EPA-EFE)

U međuvremenu, Chelsy je otišla i u Afriku kako bi studirala, dok se Harry usredotočio na svoju vojnu karijeru i kraljevske dužnosti. Po povratku u Ujedinjeno Kraljevstvo, preuzela je posao u advokatskoj kompaniji, a Harryja je nastavila pratiti na brojnim važnim događajima.

Unatoč tome što je prisustvovala vjenčanju vojvode i vojvotkinje od Cambridgea 2011. godine, što je djelovalo obećavajuće, Chelsy je priznala da život princeze nije za nju.

Caroline Flack

Za vrijeme njegove pauze sa Chelsy, Harryja su povezivali sa voditeljicom X Factora Caroline. U priči koju je podijelila s javnosti, otkrila je da su oni počeli izlaziti nakon što im je "smjestio" zajednički prijatelj.

Međutim, čim je veza izašla u javnost, prekinuli su je.

"To je bilo to. Morali smo se prestati viđati. Više nisam bila Caroline Flack, TV voditeljica, bila sam Caroline Flack, djevojka princa Harryja'", otkrila je ona.

Florence Brudenell-Bruce

Glumica i model bila je osoba u čijem je društvu Harry mogao biti viđen 2011. godine.

Par se upustio u kratku ljetnu vezu, a navodno su se viđali u tajnosti. Ipak, Florence je shvatila da put Windsora jednostavno nije za nju, te je prekinula vezu.

Udala se za multimilionera Henryja st. Georgea na romantičnoj ceremoniji na jugu Francuske. Ona i Harry nakon raskida su ostali u dobrim odnosima.

Cressida Bonas

Nije dugo trebalo da Cresside Bonas osvoji naklonost princa Harryja, a tome je doprinijelo i aristokratsko okruženje u kojem je odrastala.

Princ se zaljubio u nju nakon što ih je upoznala njegova sestrična, princeza Eugenie, a par se zabavljao od 2012. do 2014. godine.

Lijepa Cresside Bonas princu je zapala za oko (Foto: EPA-EFE)
Lijepa Cresside Bonas princu je zapala za oko (Foto: EPA-EFE)

Često su primijećeni zajedno u javnosti, a uživali su u spojevima slobodnog duha prisustvujući brojnim događajima poput muzičkih festivala i ragbi utakmica. Ipak, jedno od zaštitnih lica Burberryja odlučila je prekinuti ovu vezu, navodno jer se nije uspjela prilagoditi životu "pod svjetlima reflektora".

"Tužno je što su se odlučili razići, ali to se desilo u prijateljskim okolnostima i oni ostaju u dobrim odnosima", rekao je prijatelj para 2014. godine.

Mollie King

Pop princeza izašla je na nekoliko spojeva sa princom Harryjem 2012. godine.

Pjevačica, koja je bila članica tinejdžerskog benda "The Saturdays", priznala je da je uživala u njihovom zajedničkom druženju. Međutim, čini se da su njena oskudna odjeća za nastupe, uspjeh na top ljestvicama i sve što dolazi u skladu s time, stali na put da se to pretvori u dugoročnu vezu. Harry je bio taj koji je, navodno, odustao od ove veze.

Nakon smrti Elizabete, objavom na svom Instagramu odala je počast kraljici.

Ellie Goulding

Vjeruje se da se princ zabavljao i s pjevačicom Ellie Goulding nakon što primijećeni zajedno na Audi Polo Challengeu u maju 2016. godine.

Par se poznavao već godinama ranije, nakon što je Goulding nastupala na vjenčanju princa Williama i Kate Middleton 2011. godine, a sreli su se i tri godine kasnije na Invictus igrama princa Harryja.

Također je, objavom na Instagramu, odala počast kraljici.

Meghan Markle

Nakon djevojaka poznatih javnosti, ali i onih koje su promakle njenim očima, uslijedila je Meghan Markle, bivša glumica.

Ona i Harry počeli su se zabavljati 2016. godine, a ubrzo je postalo jasno da je to ozbiljna stvar. Vezu su koliko-toliko nastojali držati skromnom, no zajedno su išli na brojna mjesta, između ostalog i višesedmični afrički safari odmor, kao i vjenčanje Pippe Middleton.

Princ je danas uzoran suprug i otac (Foto: EPA-EFE)
Princ je danas uzoran suprug i otac (Foto: EPA-EFE)

Nakon što su konačno upoznali kraljicu, par je objavio kraljevske zaruke. Vjenčali su se 19. maja 2018. u kapelici st. George's u dvorcu Windsor.

Prvo dijete, sina Archieja, Meghan je rodila 15 dana prije prve godišnjice braka, dok su 4. juna 2021. godine dobili i kćerku Lilibet Dianu.

Par je 2020. godine odstupio od svojih kraljevskih titula i dužnosti, preselivši se u Kaliforniju.