Britan's Got Talent
21

Susan Boyle nakon dužeg vremena u javnosti: Mislila sam da bi bilo ludo vratiti se na scenu

L. R.
Susan Boyle (Screenshot/Youtube)
Susan Boyle (Screenshot/Youtube)
Nekadašnja takmičarka showa Britain's Got Talent" Susan Boyle sinoć je iznenadila pojavljivanjem na sceni ovog popularnog takmičenja gdje je otpjevala pjesmu iz mjuzikla Les Miserables.

Tokom svog pojavljivanja u emisiji, Susan Boyle je otkrila je voditeljima Antu McPartlinu i Declanu Donnellyju detalje o tome zašto se povukla sa scene.

Ona je navela da je u aprilu ove godine pretrpjela manji moždani udar zbog kojeg nije bila sigurna hoće li moći nastupati, ali da je sjajan osjećaj vratiti se na ovu scenu nakon 14 godina.

"Za mene je zapravo posebno, u aprilu sam doživjela manji moždani udar i mislila sam da bi bilo ludo vratiti se na scenu i uspjela sam", objasnila je Boyle.

Ova škotska domaćica proslavila se 2009. godine nakon što se takmičila u trećoj sezoni showa "Britain's Got Talent". Impresionirala je suce svojom izvedbom pjesme "I Dreamed a Dream" iz mjuzikla Les Miserables.

Iako je tada osvojila drugo mjesto, njen nastup na audiciji imao je višemilionske preglede na Youtubeu, a zaradila je više od 35 miliona eura. Međutim, zbog pritisaka slave, njeno zdravstveno stanje se pogoršalo i jedno vrijeme je boravila u psihijatrijskoj ustanovi.