Finale showa 'BGT'
0

Susan Boyle i dalje glavni favorit

Sarajevo-x.com
Zvijezda anđeoskog glasa Susan Boyle glavni je favorit u večerašnjem finalu najgledanijeg britanskog showa 'Britain's Got Talent'. Osim Susan u finalu je još devet takmičara, a ko će osvojiti prvo mjesto i ček u vrijednosti od 159 hiljada američkih dolara, još uvijek je neizvjesno.

Nervozna Susan koju je slava koju je iznenada stekla 'zatekla nespremnu' malo je izgubila na popularnosti nakon što se tokom prošle sedmice posvađala s dvojicom novinara, a u svađi je morala intervenisati i policija, pišu američki mediji.

Ipak britanski kladioničar William Hill čvrsto je ubijeđen u pobjedu 'čupavog anđela'.

Plasman u finale četrdesetsedmogodišnjakinja osigurala je izvedbom pjesme 'Memory' iz mjuzikla 'Cats', a publika je njen nastup ispratila gromoglasnim aplauzom i ovacijama. Ipak, u finale se plasiralo još devet sjajnih izvođača i Susanina konkurencija neće biti nimalo slaba.

Ipak domaćica iz Škotske ima najveću podršku. Kada je prije nekoliko mjeseci otpjevala pjesmu 'I Dreamed a Dream' očarala je svijet svojim glasom anđela, a klip koji je postavljen na Youtubeu u kojem Boyle pjeva ovu pjesmu do sada je pregledan skoro 220 miliona puta.

U večerašnjem showu, osim Boyle nastupit će i plesna grupa Flawless, saksofonist Julian Smith, Shaheen Jafargholi, sedamnaestogodišnji tenor Shaun Smith, duo Stavros Flatley i pjevači Two Grand.

Pobjednik će osim nagradnog čeka u vrijednosti od 159 hiljada američkih dolara, dobiti šansu da nastupa pred kraljicom Elizabethom II.