Mogla ga koštati karijere
99

Supruga Di Marije o životu u Engleskoj: Odvratna hrana, čudni ljudi, sve je bilo užasno

I. B.
Jorgelina nikada nije pružila priliku životu u Engleskoj
Jorgelina nikada nije pružila priliku životu u Engleskoj
Jorgelina Cardoso, supruga argentinske nogometne zvijezde Angela Di Marije, otkrila je dio "noćne more" s kojom se suočavala tokom njihovog života u Engleskoj kada se nogometaš pridružio Manchester Unitedu.

Argentinac je, podsjetimo, 2014. godine prešao na Old Trafford iz Real Madrida za 59,7 miliona funti, što je tada bio jedan od najskupljih transfera svih vremena. Međutim, nepunih godinu kasnije napustio je klub nakon iznimno razočaravajuće sezone.

Već je poznata stvar kako je ova promjena najteže pala njegovoj supruzi Jorgelini, a ona je sada još jednom otvorila temu o noćnoj mori zvanoj "život u Engleskoj".

U intervjuu za argentinski TV kanal LAM, prisjetila se trenutaka kada je Di Mariji stigla poslovna ponuda, priznavši da je nogometaš prihvatio samo zbog novca.

"Angel mi je jednog dana došao i rekao: 'Pogledaj ovaj prijedlog Manchester Uniteda'. Nisam htjela ići, rekla sam mu da ide sam, no on je rekao da idemo oboje. Puno novca bilo je u opticaju. Ako radiš u firmi i neko ti ponudi duplu plaću, ideš. Dakle, otišli smo", ispričala je ona.

Jorgelina koja nije dala priliku Engleskoj, istakla je kako je život tamo od početka bio užasan, te čak i hrana odvratna.

"Uopće mi se nije svidjelo. Ljudi su svi čudni. Hodaš okolo i ne znaš hoće li te ubiti. Hrana je odvratna. Žene izgledaju kao da su od porculana. Angel i ja smo bili u Madridu, u najboljem mjestu na svijetu. Savršena hrana, savršeno vrijeme, sve je bilo savršeno. A onda je došao United", prisjetila se.

Iako je, tvrdi, od početka insistirala da ne želi otići, suprug je uvjerio pozivajući se na "finansijsku sigurnost".

"Svađali smo se oko toga, ali nastojali smo se držati skupa. Ne krivim ga što je otišao tamo. Bilo je užasno, zaista užasno. U jednom trenutku rekla sam mu: 'Dragi, želim se ubiti, u 14 sati već je mrak", nastavila je.

Jorgelina smatra kako Engleska nije idealno mjesto za život.

"Ako ikada budete premješteni, neka to bude bilo gdje u svijetu osim u Engleskoj", zaključila je ona.

Porodica danas, zajedno sa dvije kćerke, živi u Torinu gdje se nogometaš u julu ove godine pridružio italijanskom Juventusu.

Prije toga, 34-godišnjak je ostavio 7 uspješnih godina u PSG-u, dok je, podsjetimo, tokom sezone u Manchester Unitedu zabio samo četiri gola tokom ukupno 32 utakmice.

Odlaskom iz Manchester Uniteda Di Maria je riskirao progres u svojoj karijeri. Epizoda u Unitedu nije prošla kako je sam očekivao pa je morao krenuti skoro od nule. Srećom, šansu mu je pružio upravo PSG gdje se odmah izborio za šansu i etabilirao u jednog od najboljih nogometaša na svijetu na svojoj poziciji.