Prodaje kolače u kecelji
0

Supruga britanskog premijera postala crvenokosa u dobrotvorne svrhe

Klix.ba
Fotografija žene premijera Velike Britanije Davida Camerona, Samanthe Cameron, izazvala je reakcije širom ove zemlje. Ona je obukla mini kecelju te stavila periku crvene boje, a sve kako bi se obilježio Red Nose Day.

Kolačići koje je ispekla prodani su osoblju u Downing Street za vrijeme pauze za čaj, a sav novac doniran je dobrotvornom udruženju Comic Relief.

Fotografija koju je snimio premijer prikazuje Samathu, čiji je fetiš kuhinjska oprema, kako joj u kuhinji pomažu kćerke, sedmogodišnja Elwen i devetogodišnja Nancy.

Troškovi opremanja kuhinje iznosili su 28,9 hiljada eura. Ali naglasak nije na kuhinji, već na dobrotvornom radu.

"Pečenje kolača je predivan i lagan način da se povećaju prihodi za Red Nose Day. Djeca se raduju prodaji kolača u Downing Street, gdje se nalaze brojni uredi. Nadam se da ljudi širom zemlje također peku, kuhaju ili pronalaze drugi način da podrže Comic Relief", rekla je Cameron.

Fotografiju je snimio i na Twitteru objavio njen suprug David napisavši: "Jutarnji haos u kuhinji. Moja porodica pravi kolače za Red Nose Day, koje će prodavati timu No10".

Red Nose Day je događaj koji je osmislila britanska dobrotvorna organizacija Comic Relief kako bi se prikupila sredstva za najugroženije kategorije stanovništva. Ove godine obilježava se 15. marta, a učestvuju poznati muzičari, glumci i druge utjecajne ličnosti.