Showbiz
5

Supruga Billa Cosbyja: Ne znam ko je taj čovjek koji je činio gnusna djela

Klix.ba
Supruga Billa Cosbyja stala je u odbranu svoga supruga koji se suočava sa serijom optužbi za seksualno zlostavljanje.

Camille Cosby kazala je kako optužbe koje datiraju iz 1960-ih godina nisu tačne, istaknuvši kako je žrtva u cijeloj priči njen suprug, a ne ta žena.

"Niko od nas ne želi biti u poziciji da napada žrtve, ali treba postaviti pitanje: Ko je ovdje žrtva?", rekla je Camille.

Kazala je kako "ne poznaje muškarca" kojeg je barem 15 žena optužilo za drogiranje i silovanje.

Ovo su bili njeni prvi komentari otkako su ove optužbe izašle u javnost u novembru. Cosbyja je navodna žrtva optužila da ju je prisilio na seksualni odnos kada je imala samo 15 godina. Druge žene su navele slične optužbe. Popularni komičar nikada nije bio optuživan, niti kažnjavan, a njegovi advokati negiraju sve navode.

Camille je kazala kako mediji imaju pogrešan odnos prema ovom slučaju jer navode čitaoce na krive zaključke za djela koja nisu počinjena. Podsjetila je na priču o optužbama da je član Rolling Stonesa silovao studenticu na Univerzitetu Virginia. Na kraju se ispostavilo da ta priča nije istinita.

"Priča o Rolling Stonesima je bila srceparajuća, ali je odmah utvrđeno da nije istinita. Mnogi mediji su bili brzi u povezivanju te priče s pričama o mom suprugu, a niko nije sačekao istinu", rekla je Camille.