Alicia Keys
0

Suočavanje sa demonima porodilo uspjehe

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Popularna R&B pjevačica Alicia Keys uživa u svjetskoj turneji, u osvojenoj prvoj poziciji top liste, a uskoro treba da glumi i u filmu. Sve ovo se, kako sama kaže, najvjerovatnije ne bi desilo da umalo nije doživjela nervni slom prije dvije godine.

Novi album “As I Am” je osvojio prvu poziciju američke top liste i prodao se u nevjerovatnih tri miliona primjeraka.

U oktobru Keys će ostvariti debitantsku ulogu u filmu “The Secret Life of Bees”, u kojem glume Queen Latifah i Jennifer Hudson. Utemeljen na istoimenom bestseleru, film ko-producira Will Smith, a podržava indie producentska kuća Fox Searchlight.

Dok se čini da Keys vodi magičan život i ima karijeru na kojoj bi joj većina dvadesetšestogodišnjaka pozavidjela, nije uvijek bilo ovako ružičasto.

Prije dvije godine, pjevačica je prošla kroz izuzetno težak period koji je umalo naškodio njenom životu i daljoj karijeri. Način života jednog radoholika i smrt bliskog rođaka uzrokovana teškim oboljenjem, rakom, doveo ju je, kako priznaje, veoma blizu nervnom slomu.

Umjesto što je u javnosti izazivala skandale, Alicia Keys se unutar sebe suočavala sa demonima.

“Potrebno mi je bilo vrijeme za sebe, stoga sam sama otišla u Egipat na mjesec dana, i taj boravak mi je ponudio jednu potpuno drugačiju perspektivu”, izjavila je u nedavnom intervjuu za Reuters.

“Uspjela sam vidjeti stvari koje nikad ranije nisam vidjela, sve hramove na Nilu, piramide, historiju. Bilo je tako bogato, lijepo, snažno i u tolikoj mjeri me je inspirisalo i obnovilo”, zaključila je R&B pjevačica.