Showbiz
0

Sud u Malaviju dao odobrenje: Madonna će usvojiti blizanke Esther i Stelle

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Viši sud u Malaviju odobrio je popularnoj pop pjevačici Madonni usvajanje blizanki. Sada će Madonna imati četvero djece usvojene iz afričkih zemalja.

Prethodno je usvojila Davida Bandu 2006. godine i Mercy James 2009. godine. Ima i dvoje biološke djece - Lourdes i Rocca.

Madonna je bila u posjeti Malaviju prošlog mjeseca, ali je negirala medijima da je razlog posjete usvajanje djece. Tvrdila je da je došla radi dobrotvornog rada. ipak, mediji su saznali da je podnijela zahtjev sudu da joj dozvole usvajanje djevojčica Esther i Stelle Mwale.

Nakon što je saznala da je dobila odobrenje, Madonna je bila presretna. Sudu će morati dostaviti dokaze o imovini, kao i kući u kojoj će djevojčice živjeti. Stella i Esther žive u sirotištu već dvije godine.

Slavna pjevačica je u Malaviju otvorila humanitarno udruženje koje ima za cilj poboljšanje života tamošnje djece. Prvobitno je planirala otvoriti akademiju za djevojčice vrijednu 15 miliona dolara, ali je potom promijenila strategiju i taj novac uložila u brojne škole.