Nova pravila
27

Sud naredio Angelini Jolie da omogući Bradu da češće viđa djecu

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Već 20 mjeseci nakon podnošenja zahtjeva za razvod braka,između Angeline Jolie i Brad Pitta nastavlja se borba za starateljstvo nad djecom.

Kako je saopćeno, Sud je naredio Angelini Jolie da pojasni djeci kako je ova institucija odredila da je izostanak veze između oca i djece štetan po njih te da su sigurniji s njima", kao i to da je nužno da djeca imaju dobre odnose s oba roditelja.

Angelina i Brad imaju tri sina i tri kćerke, svi su u dobi do 16 godina.

U sudskom nalogu je naveden i raspored starateljstva nad djecom tokom ljeta gdje će oni svoje vrijeme provoditi na relaciji Los Angeles - London. Angelini će biti uskraćeno da to vrijeme bude s djecom, a Pittu je s druge strane dozvoljeno i da neograničeno telefonira s njima.

U sudskim spisima je navedeno i to da je navedeni sporazum podložan promjenama i da će se pratiti ponašanje i stanje djece i na osnovu toga određivati vrijeme koje provode s roditeljima.

Angelina Jolie i Brad Pitt su se razišli u septembru 2016. godine, nakon dvije godine braka, a ubrzo nakon toga podnijeli su zahtjev za razvod. Tada je Angelina Jolie zatražila potpuno starateljstvo nad djecom.