Showbiz
0

Sud: Kćerka Anne Nicol Smith naslijedit će svu njenu imovinu

FENA
Kćerka Anne Nicole Smith naslijedit će imovinu svoje pokojne majke.

Sudija u Los Angelesu je presudio da je 18-mjesečna Dannielynn Hope ne samo njena jedina nasljednica nego je i uspostavio fond na ime djevojčice, javio je AP.

Njen otac Larry Birkhead i izvršilac testamenta Smithove Howard K. Stern bit će suvlasnici fonda.

Sudija vrhovnog suda Mitchell Beckloff odobrio je peticiju koju je podnio Stern - koji želi da se pojasne namjere Smith prema kćerki. Smith je sačinila testament 2001 - pet mjeseci prije nego što je dijete rođeno - u kojem prepušta svoju imovinu svom tadašnjem jedinom djetetu, Danielu. U testamentu se, ipak, navodi da bi se sredstva iz Danielovog nasljedstva trebala ravnopravno podijeliti među njenom budućom djecom.

Daniel je imao 20 godina kada je ona umrla u 2006., tri dana nakon što je Dannielynn rođena.

"Mi i gospodin Stern uvijek smo vjerovali da Anna Nicole nikada nije namjeravala obeštetiti svoju kćerku. Zadovoljan sam što čujem da je ovo poglavlje sage zatvoreno", izjavio je Sternov advokat Bruice S. Ross nakon izricanja presude.

Dannielynn bi mogla naslijediti milione dolara ako fond dobije trenutnu sudsku parnicu oko naftnog bogatstva pokojnog drugog supruga Smithove, J. Howarda Marshalla. Smith je u jednom momentu dobila 474 miliona dolara u presudi, ali je kasnije taj iznos sveden na nulu. U 2006. američki vrhovni sud ponovo je razmatrao njena potraživanja, ali je sutkinja Ruth Bader Ginsburg napisala da Marshall u svom testamentu nije ostavio ništa za Smith.