Showbiz
3

Stvari koje možda niste znali o Vladimiru Putinu

Klix.ba
Kremlj je jučer potvrdio da su se Vladimir Putin i njegova supruga Ljudmila s kojom je bio u braku 30 godina i zvanično razveli.

Zahvaljujući jahanju na konju bez majice do fotografisanja s tigrovima, karate poteza pred kamerama i sličnih stvari, Putin je o sebi izgradio sliku zeznutog frajera, ali o njegovom privatnom životu se zapravo vrlo malo zna. Ovo su neke stvari koje možda niste znali o ruskom predsjedniku.

Putin i njegova bivša supruga Ljudmila Shkrebneva, koja je inače radila kao stjuardesa, upoznali su se preko zajedničkog prijatelja, kada je on boravio u Lenjingradu u posjeti prijatelju na nekoliko dana.

U svojoj biografiji Putin kaže kako se bio odlučio na život neženje, ali da je Ljudmila to promijenila. Par se vjenčao 28. jula 1983. godine, a prošle godine su najavili da se razvode.

Putin je otac dvije kćerke, Marije koja je rođena 1985. godine i Katarine, koja je rođena 1986. godine. Djevoje nose imena po svojim bakama. U Putinovoj biografiji Ljudmila ga je opisala kao brižnog oca koji jako voli svoje kćerke.

"On je taj koji ih je razmazio, a ja sam ih morala disciplinovati", kazala je Ljudimila.

Ruski tabloidi su povezani Putina s bivšom olimpijskom gimnastičarkom Alinom Kabayevom, međutim oboje su negirali da su u ljubavnoj aferi u protekllim godinama.

U svojoj biografiji je naveo da dolazi iz "obične porodice" te da živi običnim normalnim životom sve vrijeme, da je čovjek koji živi prosječnim životom.

Ovaj zaljubljenik u borilačke sportove kaže kako se morao svaki put ubjeđivati s majkom da ga pusti na treninge judoa.

Iako ga se često viđalo u naizgled potpuno privatnim situacijama u lovu ili u nekim ekstremnim sportovima, ovo su tek rijetki detalji koji su poznati i potvrđeni o njegovom privatnom životu.