Smeta mu njena knjiga
68

Štulić oštro o svojoj bivšoj ljubavi: Nikad nisam nikakvu pjesmu njoj napisao, a kamoli posvetio

I. S.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Branimir Johnny Štulić se oglasio nakon što ga je njegova bivša ljubav, pozorišna režiserka Snježana Banović spomenula u svojoj knjizi "Kronika sretnih trenutaka".

Bili su zajedno kada je ona imala 18, a on 28 godina. Njeni roditelji nisu bili oduševljeni time što se zabavlja s momkom koji je mnogo stariji od nje, ali ona se nije obazirala na njihovu kritiku.

Branimir je 1983. godine odlučio otići u Holandiju. Snježana je trebala ići s njim, imala je avionsku kartu. Navodno ju je Branimirova majka molila da ga ne pušta samog "zato što će propasti".

Međutim, Snježana se u posljednjem trenutku predomislila. U nekoliko navrata je spomenula da joj je posvetio obradu "Usne vrele višnje". No, on tvrdi kako ništa od ovog nije istina.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

"I jednom za svagda, ja nikad nisam nikakvu pjesmu njoj napisao, a kamoli posvetio. Pjesme sam sebi i za svoje potrebe radio, a da nije ona slučajno u kadar upala, zasigurno bi koja druga, jerbo ima ih po pjesmama, i muških i ženskih, potonjih. Doduše, nešto više zato što su u ono vrijeme svi pjevali o ženama (hvali more, drž se obale), uglavnom zbog čemerne neje-ice pa se trebalo sa takvima u koštac uhvatiti i prizemnije dejstvovati. Međutim, ja sam često pod žensku osobu uvodio sebe i obratno, budući da se to u pjesmama može, jer kao što Tin Ujević iznađe, proza je je-anje, a poezija dr-anje. Utoliko se ne smatram pjesnikom, čoče", napisao je.

Čitav tekst možete pročitati na Štulićevom zvaničnom Scribd nalogu.