Imala je 28 godina
52

Stravičan slučaj ubistva kineske manekenke, dijelovi tijela pronađeni u loncu za supu

I. S.
Foto: Instagram/xxabbyc
Foto: Instagram/xxabbyc
Javnost u Kini šokirao je stravičan slučaj ubistva 28-godišnje manekenke i influenserke Abby Choi. Dijelovi njenog tijela pronađeni su u loncu za supu.

Za ubistvo su optuženi njen bivši suprug Alex Kwong (28), njegov brat Anthony (31) i njihov otac Kwong Kau (65). Njihova majka Jenny Li (63) uhapšena je zbog ometanja istrage.

Sud u Kowloonu je odbio kauciju. Oni se tek trebaju izjasniti o krivici, prenio je RTHK. Istražitelji su jučer utvrdili da lobanja, nekoliko rebara i vlasi kose pronađene u velikom loncu za supu pripadaju Abby. Ostali dijelovi tijela, uključujući torzo i ruke, još uvijek nisu pronađeni.

Policija je započela istragu nakon što je u srijedu prošle sedmice prijavljen njen nestanak. Dva dana kasnije, dijelovi njenog tijela pronađeni su u kući u naselju Tai Po.

U kući su pronađeni i sjekač za meso, električna testera i nekoliko komada odjeće, saopćila je policija. Sud je odložio slučaj do 8. maja kako bi omogućio dalju policijsku istragu.

Abby je bila poznato lice u svijetu mode. Nedavno se pojavila na naslovnici magazina L'Officiel Monaco i prisustvovala je ovogodišnjem Paris Fashion Weeku.