Dok napada Ukrajinu
323

Strani mediji tvrde da Putin skriva ljubavnicu i četvero djece u Švicarskoj

I. B.
Putina i Alinu povezuju još od 2008. godine (Foto: Twitter)
Putina i Alinu povezuju još od 2008. godine (Foto: Twitter)
Dok rat u Ukrajini ne jenjava, najnoviji podaci koje prenose strani mediji govore kako Vladimir Putin skriva svoju ljubavnicu i njihovo četvero djece u Švicarskoj.
Nakon informacija da Putin svoju prvu ženu i djecu skriva u Sibiru u bunkeru koji je opremljen tako da bi ih zaštitio i od nukelarnog napada, najnoviji izvor tvrdi da ruski predsjednik ljubavnicu Alinu Kabaevu, s kojom navodno ima četvero male djece, krije u Švicarskoj.

"Dok Putin vrši napad na Ukrajinu napadajući nevine ljude i izazivajući izbjegličku krizu, njegova porodica skrivena je u privatnoj i veoma bezbjednoj kolibi negdje u Švicarskoj - barem za sada", ispričao je anonimni izvor za ekskluzivu Page Six.

Izvor je potvrdio i navode o djeci za koju se vjeruje da Putin ima sa bivšom gimnastičarkom i olimpijkom koja je nakon prestanka bavljenja sportom sjedila u ruskom parlamentu te bila članica Putinove stranke

"Alina ima dva dječaka i dvije djevojčice koji su rođeni u Švicarskoj. Svi imaju švicarske pasoše, a pretpostavljam da ga ima i ona", dodao je za spomenuti medij.

O Alini, kao i ostatku ljubavnog života ruskog predsjednika, mediji već odavno pišu, a nagađanja o njoj krenula su nakon što je Putin javno priznao da je zaljubljen ne otkrivši ime svoje izabranice.

Medij Moskovsky Korrespondent 2008. je čak objavio i kako se Putin razveo od supruge Ljudmile te da će se oženiti Kabaevom. Ipak, priču je Kremlj demantovao te su novine ugašene.

Prije nego što će isplivati vijest gdje se nalazi s djecom i sama Kabajeva, koja je godinama šutjela na brojna nagađanja, odlučila je izraziti nezadovoljstvo sankcijama koje trpe ruski sportaši.

"Nisu se brinuli i nisu izbacili iz takmičenja nijednu državu koja je sudjelovala u uništavanju stotina hiljada civila u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, Siriji. No, sportski dužnosnici su se jako naljutili kada je Rusija odlučila zaštititi Donbas i Lugansk od nacista", bila je oštra tada.

Inače, Putin se oduvijek borio da zaštiti svoju djecu od reflektora javnosti. Iz braka sa Ljudmilom ima dvije kćerke Mariju i Katerinu, a mnogi su pisali i o njegovoj "tajnoj kćerki" Luizi Rozovi koja se od njegove invazije na Ukrajinu suočava sa brutalnim komentarima.