Zvanično
0

Stormy Daniels izgubila slučaj na sudu, Trumpu će platiti 75 posto sudskih troškova

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Stormy Daniels je 2006. provela noć sa predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom te ga je nedavno tužila jer joj je prijetio da ne smije pričati o noći koju su proveli skupa. Slučaj je ipak izašao na sud a tu joj je u četvrtak naređeno da Trumpu plati 293 hiljade dolara.

Trumpov advokat Charles Harder je iz sudnice izašao proglasivši apsolutnu pobjedu, s obzirom da Stormy Trumpu mora platiti 75 posto sudskih troškova.

Charles je od suda isprva tražio da Stormy plati 800,000 dolara nakon što je njena tužba odbijena u oktobru.

Stormy je Trumpa odlučila tužiti nakon što joj je nepoznati muškarac prišao dok je bila u parku sa djetetom te zaprijetio da ne smije otkrivati detalje odnosa sa Trumpom. Ona je čak podijelila crtež na kojem se vidi kako izgleda navodni čovjek koji joj je prišao. Trump je crtež žestoko osudio preko Twittera komentarišući ga kao laž i tvrdeći da taj čovjek ne postoji.

Stormy ga je zatim tužila za napad preko Twittera, ali je sud presudio u njegovu korist ističući kako je imao pravo na slobodu govora te da nije prekršio nikakav zakon.

Prvi advokat Donalda Trumpa, Cohen će platiti 130.000 dolara jer je podmitio Stormy i još jednu žensku osobu da šute o odnosu sa Trumpom.