Američki mediji
0

Sting: "Obamu je poslao sam Bog"

Sarajevo-x.com
Britanski rock pjevač Sting baš i nije religiozan, no ipak, čvrsto vjeruje da je predsjednik Barack Obama božanski odgovor na sve svjetske probleme.

"Baracka Obamu na zemlju je poslao sam Bog", našalio se Sting u intervjuu za američke medije, dodajući da je svijet zaista u velikim problemima.

No, Sting uistinu vjeruje da je američki predsjednik Obama vođa koji se najbolje može nositi sa svjetskim problemima. U intervjuu koji je dao, bivši lider grupe 'Police' naglasio je kako je izvjesno vrijeme proveo sa prvim čovjekom Amerike i na osnovu toga zaključio da je Barack veoma iskren, pametan i oličenje upravo onoga što je današnjem svijetu potrebno.

"Ne mogu se sjetiti nikoga kvalificiranijeg od njeg, najprije zbog Barackove pozadine, njegovog obrazovanja pogotovo kada je u pitanju islam", istakao je Sting.

Britanski pjevač je također kazao kako je u svakom slučaju pred Barackom težak zadatak, dodajući da je on fasciniran predsjednikom Amerike, samom američkom politikom, ali i Barackovim protivnicima, misleći na desničare.

"Oni ne žele promjenu, žele da sve ostane isto jer se samo tako mogu osjećati sigurnima", kazao je pjevač koji je tokom ove sedmice izdao svoj najnoviji album pod nazivom 'On A Winter's Night'.

Sting je također kazao da smatra kako će svjetski problemi biti razriješeni, no frustrira ga činjenica da pojedini ljudi još uvijek žive u svijetu srednjovijekovnih ideja.

"Nadam se da ćemo početi brinuti o stvarnim problemima, jer mi postojimo kako bismo se razvijali kao jedna porodica, a ne da bismo se razdvajali", istakao je 58-godišnji pjevač.