Showbiz
12

Sting: Djeca neće naslijediti moje bogatstvo

Klix.ba
Sting (Foto: EPA)
Sting (Foto: EPA)
Engleski muzičar Sting poručio je svojim potomcima da ne očekuju kako će od njega naslijediti multimilionski imetak koji je u toku svog života zaradio.

"Morat će raditi", poručio je 62-godišnji roker u izjavi za Mail on Sunday. "Sva moja djeca to već znaju i rijetko od mene bilo šta traže, što ja cijenim. Naravno da bih im pomogao da se nađu u nevolji, ali to nikad dosad nisam morao raditi. Oni poštuju radnu etiku po kojoj žele uspjeti zahvaljujući vlastitom radu".

Stingovo bogatstvo procjenjuje se na oko 225 miliona eura. On ima tri sina i tri kćerke, od 18 do 37 godina, i, kako je rekao, ne namjerava im ostaviti fondove koji bi bili kao "albatrosi oko njihovih vratova".

Sting je odrastao u radničkoj porodici u Wallsendu, a kaže da je do slave i bogatstva stigao nastupajući u pabovima za 10 funti za noć.

Poredeći svoj životni put sa onima koji su preko noći postali zvijezde, poput Justina Biebera, kazao je: "Da mi je sve bilo ponuđeno na tanjiru nisam siguran da bih to ovoliko cijenio, niti da bih opstao".