"Samo da rata ne bude"
13

Stihovi Đorđa Balaševića na ratištu u Ukrajini: Jedan duh leti nad Krimom i sije mir

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Stihovi Đorđa Balaševića koji su obilježili sukobe 90ih godina na području Balkana, osvanuli su na još jednom ratištu - u Ukrajini, objavio je njegov sin Aleksa.

"Samo da rata ne bude, ludila među ljudima" uz fotografiju Đorđa ispisano je na plakatu koji su nosili građani na ulicama Mirnograda u Donjeckoj regiji.

Aleksa Balašević na svom Instagram profilu podijelio je fotografiju koja bilježi ovaj trenutak te kazao da je dobio od grupe kulturno-umjetničkog društva uz opis "naša prosta duša slovenska".

"Stihovi mog oca na još jednom ratištu. Nažalost. U Ukrajini!", napisao je Balašević u opisu objave.

"Nije ovo situacija kada je ponos na prvom ili drugom mjestu, ovo je nažalost situacija kada je ponos na posljednjem mjestu dok su molitva, pomoć i tuga na postolju", dodao je.

Aleksa je naglasio kako je dobivao "more poruka" iz istočne Evrope nakon smrti oca te da se nadao da će nastaviti da mu pišu o njegovim ljubavnim pjesmama, ali da su poruke koje sad dobija drugačije.

"Nećemo se iznenaditi kada nam jave da jedan duh leti nad Krimom, Odesom i Karpatima i sije mir, kao što je sijao gdje god je išao", zaključio je Balašević.