Zvanično
1.1k

Stigla kraljevska beba: Meghan Markle rodila dječaka

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle rodila je dječaka. Britanski mediji navode da je porod počeo u jutarnjim satima, a uz Meghan je bio njen suprug Harry i majka Doria Ragland.

Rhiannon Mills, dopisnik Sky's Royal kazao je porođaj vojvotkinje počeo u ranim jutarnjim satima.

Nedugo nakon što su se pojavile prve informaciju o odlasku Meghan Markle u porodilište, stigla je i vijest iz Buckinghamske palače da se vojvotkinja porodila te da je rodila sina.

"Sretni smo što možemo objaviti da su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa prvi put postali roditelji. Dobili su sina koji teži 3,26 kilograma. Vojvotkinja i beba su zdravi i osjećaju se dobro, a u idućim danima bit će objavljeno više informacija", navedeno je u saopćenju na Instagramu.

U saopćenju su nadalje naveli da je vojvotkinja dobila trudove u ranim jutarnjim satima, te da je princ Harry sve vrijeme bio uz nju.

Vijest da je Meghan Markle trudna iz palače su objavili u oktobru 2018. godine kada su kada su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa započeli svoju prvu veliku prekomorsku turneju po Australiji i Novom Zelandu.

Meghan i Harry svoje prvo dijete dobili su samo 13 dana prije prve godišnjice braka. Dječak je inače osmo praunuče 93-godišnje kraljice Elizabethe II.