Traži se napadač
27

Steve Buscemi napadnut tokom šetnje u New Yorku, zadobio otekline na licu

L. R.
Steve Buscemi (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Steve Buscemi (Foto: Shutterstock/Klix.ba)
Glumac Steve Buscemi nedavno je napadnut tokom šetnje u New Yorku.

Naime, 66-godišnji glumac šetao je Manhattanom, kada se incident dogodio. Kako prenose strani mediji, napadač ga je udario u lice te pobjegao.

Glumac je zadobio otekline na licu i lijevom oku te je prebačen u bolnicu Bellevue na liječenje. U međuvremenu, njegov napadač je pobjegao i još uvijek ga traže.

"Steve Buscemi napadnut je u središnjem dijelu Manhattana, još jedna žrtva nasumičnog čina nasilja u gradu. On je dobro i cijeni poruke u kojima mu žele oporavak, iako je nevjerovatno tužan za sve što mu se dogodilo dok je hodao ulicama New Yorka", rekao je njegov predstavnik za medije.

Iako se napad dogodio tokom dana, svjedoci nisu vidjeli napadača. No, njujorška policija objavila je fotografije s nadzornih kamera gdje prikazuju glavnog sumnjivca. Nosio je bejbolsku kapu, plavu majicu kratkih rukava i crnu trenirku.

Slična situacija nedavno se dogodila i glumcu Michaelu Stuhbargu dok je trčao ulicama New Yorka. Naime, dok je bio na Upper East Sideu, neko ga je pogodio kamenom u potiljak. Stuhlbarg je potrčao za napadačem, kojeg je policija ubrzo uhapsila.