Showbiz
0

Stephena Kinga zamijenili za "vandala"

Sarajevo-x.com
Stephen King
Stephen King
Poznatog autora Stephena Kinga u jednoj su knjižari zamijenili za vandala jer se počeo potpisivati na svoje knjige. Upravnica knjižare isprva je mislila da neko pokušava šarati i uništavati njihove knjige, ali je tek kasnije shvatila da se jedan od najpoznatijih pisaca današnjice zapravo potpisivao na svoj uradak.

Kada se Stephen King počeo potpisivati na knjige, upravnica knjižare "Alice Springs" Bev Ellis pomislila je da neki vandal pokušava uništiti njihove knjige.

"Kada vidite da neko švrlja po vašim knjigama, postanete vrlo nervozni. Čim sam vidjela da je 'taj' muškarac ostavio knjigu na policu i izašao iz knjižare, potrčala sam da vidim šta je napisao. No kada sam vidjela potpis, sve mi je bilo jasno i osjećala sam se neugodno", izjavila Ellis.

Vrlo je uobičajeno da poznati autori koji uđu u knjižaru potpišu svoje knjige ili u slučaju da ih nema na polici zatraže od prodavača nekoliko kopija za potpisivanje. Iako je Kingova nenajavljena posjeta knjižari izazvala nesporazum, situacija je na kraju bila riješena.

Upravnica Ellis sustigla je Kinga u obližnjoj prodavnici i rekla mu da bi mu napravila tortu da je znala da dolazi.

"Bio je vrlo ljubazan, upoznao me sa svojim prijateljima", rekla je Ellis.

Od šest knjiga koje je Stephen King potpisao, pet će se dati na aukciju kako bi se prikupio novac za djecu. Šestu je kupila mušterija koja se u momentu potpisivanja zadesila s piscem u knjižari.