Otkriven razlog
47

Stariji sin Britney Spears uskoro više neće dobivati novac od svoje majke

N. C.
Sinovi Britney Spears odselili su se s ocem Kevinom Federlineom na Havaje, a više od godinu dana pjevačica navodno nije u kontaktu s njima.

Njen stariji sin Sean uskoro će navršiti 18 godina, a pjevačica neće više plaćati mjesečnu alimentaciju.

"Britney je laknulo što Sean navršava 18 godina u septembru, zato što je umorna od plaćanja nenormalnih iznosa Kevinu, bivšem mužu i ocu djece", kazao je izvor za američke medije.

Navodno Britney smatra kako bi bilo vrijeme da Kevin, njen bivši suprug, nađe posao.

"Britney će uvijek rado pomoći sinovima. Nema toga što ona za njih ne bi učinila. Međutim, plaćanje alimentacije automatski se završava kad postanu punoljetni", dodao je izvor.

Kevin je cijelu svoju porodicu, uključujući sinove, preselio na Hawaje gdje je njegova sadašnja supruga Victoria Prince navodno dobila mjesto profesora na Univerzitetu Hawaii. Postojale su raširene spekulacije da je to učinjeno kako bi Kevin mogao nastaviti dobijati novac za Seana i Jaydena od Britney.

U Kaliforniji alimentacija prestaje kada dijete završi srednju školu ili napuni 19 godina – što god nastupi prije. Dok prema zakonu Hawaja roditelj plaća alimentaciju dok dijete ne navrši 23 godine, ali se to ne odnosi na njihov slučaj jer je podliježu zakonu Kalifornije.