Showbiz
0

Stallone među svjedocima na suđenju

Sarajevo-x.com
Imena glumaca Sylvestera Stallonea i komičara Chrisa Rocka se, među imenima ostalih holivudskih zvijezda, nalaze na listi potencijalnih svjedoka na suđenju Anthonyju Pellicanou za slučaj uhođenja slavnih osoba Hollywooda, objavljuje BBC.

Anthony Pellicano je optužen za ilegalno skupljanje informacija o rivalima njegovih holivudskih klijenata u svrhu prijetnji i ucjenjivanja ljudi.

Lista svjedoka čini 127 ljudi. Pellicano će sam sebe zastupati na losanđeleskom suđenju koje počinje u četvrtak. Očekuje se da će suđenje trajati i do deset sedmica, prenosi BBC.

Među svjedocima su i komičar Garry Shandling, glumica Farrah Fawcet i predsjedavajući filmskog studija Universal Studios, Ron Meyer.

Tužioci terete Pellicana za vođenje kriminalnih radnji telefonskog prisluškivanja i podmićivanja policije, od koje je tražio povjerljive informacije koje je, potom, mogao koristiti u dobivanju prednosti u slučajevima brakorazvodnih parnica, u poslovnim aktivnostima i drugim slučajevima.

Tužiteljstvo je procijenilo da je Pellicano, penzionisani policajac i raniji službenik jedne telefonske kompanije, skupio skoro dva miliona američkih dolara služeći se raznoraznim shemama reketiranja.

Ukoliko se proglasi krivim, Anthonyja Pellicanoa očekuje, možda, i doživotni zatvor, objavio je BBC.