Podržao intervenciju
182

Srbijanski medij protiv glumca koji snima u Albaniji, tvrdi da je molio Clintona da bombarduje Srbe

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Srbijanski medij Kurir digao je hajku na glumca Williama Baldwina, koji je u Beogradu nedavno snimao seriju "Južni vetar - na granici", jer je kazao da je podržao intervenciju NATO-a u Srbiji 1999. godine.

Naslov teksta je "Boldwin molio Clintona da bombarduje Srbe: U Beogradu Srbe dizao u nebesa pa nas u Prištini popljuvao! Tužno".

"Holivudski glumac William Baldwin dočekan je kao zvijezda (i prijatelj) proteklog mjeseca, kada je u Beograd stigao na snimanje serije 'Južni vetar - na granici'. Iako se oduševio srpskim gostoprimstvom, našim glumcima i setom, nije mu trebalo dugo da obrne ćurak", glasi prvi pasus.

Screenshot: Kurir
Screenshot: Kurir

Dalje je navedeno kako je glumac sada zvijezda albanskih medija, kao jedan od aktera filma "Milošević i ja" prištinskog reditelja Arbena Kastratija, ali "ne samo zbog toga, već i zbog izjava koje daje".

"Sretan sam što ostvarujemo Arbenov san. Pažljivo sam pratio priču o tome šta se desilo u Bosni i ovdje na Kosovu i bio sam veliki pristalica zajednice u SAD-u koja je vršila pritisak na Clintonovu administraciju i gurala je da interveniše. Volio bih da se intervencija desila mnogo brže", citiran je dio Baldwinovog kratkog intervjua za Euronews.

Miodrag Radonjić, jedan od producenata "Južnog vetra", nije želio govoriti za spomenuti medij.

"Ne zanimaju me takve gluposti i zaista nemam komentar", kazao je.

Glumac Miloš Biković i reditelj Miloš Avramović nisu odgovorili na telefonske pozive i poruke novinara Kurira.

Film 'Milošević i ja' prati život albanskih porodica poslije rata na Kosovu 1999. Snima se u kamenom gradu Đirokastra u Albaniji. Ni glumac Gerard Depardieu nije pošteđen kritika Kurira.

"Glavnu ulogu u filmu glumi Gerard Depardieu, čija je odluka da pristane da glumi u filmu koji će u lošem svjetlu da prikaže državu za koju je govorio da ga impresionira iznenadila je mnoge ljude u Srbiji. Depardieu je prije nekoliko godina posjetio Srbiju, kada je srdačno dočekan uz boce vina, srdačne zagrljaje, a dočekao ga je lično u zgradi Vlade, u tom trenutku premijer Srbije, Aleksandar Vučić, koji se tada nadao da će Depardieu na svakom mjestu u svijetu dobro i lijepo govoriti o Srbiji. Izgleda da je zaboravio srpsko gostoprimstvo kada je pristao da igra u filmu koji Srbe prikazuje kao zločince", zaključeno je.