Bio osuđen zbog heroina
16

Srbijanski glumac o razlogu zbog kojeg je poslao djecu u inostranstvo: Oko mene su bili špricevi

I. S.
Screenshot: YouTube
Screenshot: YouTube
Srbijanski glumac Branko Vidaković, koji je 2020. godine osuđen na novčanu kaznu zbog nedozvoljenog držanja heroina za ličnu upotrebu, govorio je o svojoj porodici te otkrio za čime žali.
"Nije život samo posao, mada ljudi često misle da jeste. Posao je samo jedan bio života - važan, ali jedan dio. Meni je žao što nisam mogao da budem više sa svojim klincima kad su bili mali. Propustio sam neke te bitne momente: prohodavanje, bitne rečenice i te stvari, jer sam bio tamo na nekom snimanju negdje. Samo sam jurio kao blesav", naveo je.

Dodao je da su mu djeca oprostila zato što ga u tom periodu njihovog života nije bilo.

"Nažalost, još nemam unuke, ali nadam se da ću ih dobiti. Kada su počeli da vode svoje nekakve živote, onda su shvatili otprilike šta sam ja morao. Neko je morao u kući da radi da bismo mogli da živimo", nastavio je.

Također je naveo kako mu je razvod od novinarke Mine Vidaković iznimno teško pao, ali se uspio oporaviti. Drago mu je što su mu djeca odrasla u inostranstvu, iako je prvobitno bio protiv te ideje.

"Ja sam na kraju morao da pristanem da oni odu u Holandiju kod mame i tamo upišu neke ozbiljne škole jer je ovdje bilo to najgore vrijeme poslije 2000. godine. Moj Mateja krene u gimnaziju Sveti Sava i sjećam se, kada sam otišao na prvi roditeljski da su oko mene bili špricevi po dvorištu, sekte neke haraju. Ja vidim i kažem da sklanjam djeca što prije, pošto je moja bivša supruga rekla: 'Pošalji djecu odmah ovamo.' Ja nisam htio jer sam bio vezan za njih, a onda sam shvatio da ipak moram to da uradim", kazao je.

Spomenuo je kako mu djeca mnogo nedostaju i da je to jedina mana toga što su se razdvojili, ali da je to mnogo bolje za njih.

"Oni su imali normalne živote u smislu - nije im Ceca majka, ne slušaju narodnjake nego jazz i roc, što ja sve smatram ličnim uspjehom jer smo im održali neki dobar ukus iz našeg vremena", rekao je.

Podsjećamo, Vidaković je 2020. godine uhapšen u Beogradu nakon što je kod njega pronaćeno više od 30 grama heroina.