Brojne reakcije
61

Srbijanska pjevačica na meti kritika zbog izgleda, mnogi stali u njenu odbranu: Manite se tuđih materica

I. S.
Screenshot: Instagram
Screenshot: Instagram
Srbijanska pjevačica Sanja Vučić, koja je ranije bila članica grupe Hurricane, našla se na meti kritika pojedinih tviteraša zbog svog izgleda.
"Ne znam je li trudna, ali znam da me Sanja Vučić podsjeća na Anu Nikolić", glasio je jedan od komentara.

Ubrzo su u pjevačicinu odbranu stali mnogi koji smatraju da je neumjesno komentarisati nečiji izgled.

"2023. godina je, a vi još niste naučile da je odvratno komentarisati tuđu kilažu i da li je neko trudan ili ne", "Zašto ne staviš svoju fotografiju da vidimo kako si savršena?", "Manite se tuđih materica", neke su od reakcija na spomenutoj društvenoj mreži.

Podržala ju je i folkerka Seka Aleksić, koja je napisala da nikada ne znaš da li neko ima zdravstveni problem ili ne.

"Jako je ružno da komentarišeš tuđi izgled. Stvarno to nikada nisam razumjela. Šta te briga da li je neko mršav ili gojazan... Ne kapiram uopće", objavila je.

Sanja je nedavno otkrila kako se već godinama bori s autoimunom bolešću. Naime, pati od bolesti štitne žlijezde, odnosno od hashimoto tireoiditisa.

"Ja sam nezadovoljna, isključivo zato što nikako ne mogu da smršam! Imala sam problem sa štitnom žlijezdom i mislim da je to ustvari uzrok svemu. Ona mi se i deslila zato što nisam bila hrabra ranije. Nisam se oglašavala, nisam pričala u svoje ime, izražavala svoje nezadovoljstvo i sve me sustiglo. Što je najgore od svega, u tom trenutku nisam znala da imam takve probleme. Sada se liječim, imam terapije", rekla je.