Mnogi su uznemireni
27

Srbijanska pjevačica Ana Stanić o današnjem masakru: U šoku sam, moj sin pohađa tu školu

N. O.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Srbijanska pop pjevačica Ana Stanić govorila je za srbijanski Telegraf o današnjem masakru koji je počinio učenik OŠ "Vladislav Ribnikar" kazavši da je u šoku jer i njen sin pohađa istu školu.

Stanić je za Telegraf otkrila da njen sin ide u Osnovnu školu "Vladislav Ribnikar", ali da nasreću nije bio prisutan prilikom krvavog pira njegovog kolege.

"U šoku sam i dalje, ne mogu da vjerujem šta se dogodilo. Svi smo uznemireni. Moj sin pohađa tu školu, ali je danas druga smjena", kratko je prokomentarisala.

"Moj sin ide u peti razred, a dječak koji je pucao je sedmi. Nisu se poznavali", dodala je.

Brojne javne ličnosti iz Srbije - počev od pjevača, glumaca, različitih kulturnih radnika - reagovale su na jutrošnju tragediju ukazavši na odgovornost društva u kojem dominiraju upitne vrijednosti, gdje reality programi i TikTok odgajaju djecu umjesto roditelja.

Među onima koji su se oglasili bila je i srbijanska pjevačica Sara Jo koja je poručila: "Beskrajna tuga i bol. Horor za koji je teško povjerovati da može da se desi bilo gdje u svijetu, a pogotovo u našem gradu. Saučešće svim porodicama iz osnovne škole 'Vladislav Ribnikar'", napisala je na Twitteru.

Marija Šerifović i Severina otkazale su svoje nastupe, a isto je učinio i rock sastav Buč Kesidi koji je odgodio svoj koncert u Sarajevu zbog današnje tragedije.