Sud odbio njenu žalbu
9

Srbijanska glumica tvrdi da je njen potpis falsifikovan i stavljen na Zukorlićevu listu

I. S.
Foto: Instagram/bojanamaljevic
Foto: Instagram/bojanamaljevic
Srbijanska glumica Bojana Maljević tvrdi da je njen potpis falsifikovan za potrebe potpisivanja podrške listi "Usame Zukorlić" na izborima u Beogradu.

"Isto sudsko vijeće Višeg suda u Beogradu prije mjesec i po dana, rješavajući o žalbi B. Maljević podnijetoj zbog falsifikovanja njenog potpisa na izbornoj listi, žalbu nije odbacilo, nego je ušlo u meritum. Žalba također podnijeta pred sam istek roka od 72 sata i dostavljena sudu po isteku roka", napisao je advokat Vladica Ilić na Twitteru.

Zatim je objavio presudu Višeg suda u Beogradu koje je odbilo žalbu Maljević.

Maljević je napisala da joj i dalje nije jasno kako neko može falsifikovati njen potpis i da ga, zajedno sa svim podacima iz njene lične karte, stavi na bilo čiju listu, a da to ne zanima srbijansko tužilaštvo. Imenovala je ovjeriteljku koju smatra krivom.

"Mogli su makar da provjere šta je još radila ovjeriteljka iz općine Vračar koja je svojim potpisom i pečatom garantovala da je to urađeno uz moje lično prisustvo. Njeno ime je Sanja Tadić. Nisam htjela da prozivam ženu, ali zbilja, Sanja, moje ime na listi podrške Zukorlića za Beograd? Kad ne bi bilo krivično djelo to što ste uradili (a jeste), bila bi notorna besmislica", zaključila je glumica.