Slučaj je prijavljen
54

Srbijanska glumica Tamara Dragičević i njena djeca dobili prijetnje smrću: Policija ne reaguje

I. S.
Foto: Pixsell/ATA Images/Antonio Ahel
Foto: Pixsell/ATA Images/Antonio Ahel
Srbijanska glumica Tamara Dragičević dobila je prijetnje smrću zbog podrške protestima "Srbija protiv nasilja". Također prijete i njenoj djeci.
Ona je za N1 Srbija izjavila da je iz poruka koje je dobila na društvenim mrežama moguće zaključiti da neko prati kretanje njene djece i da javno objavljuje informacije o tome.

Nije detaljnije govorila o sadržaju poruka. Njen suprug, glumac Petar Benčina je za portal Nova.rs izjavio da je slučaj prijavljen, ali da policija ne reaguje.

"Ja sam strašno bijesan i uznemiren, bio bih jako neozbiljan kada u ovakvoj situaciji prijetnje mojoj djeci i porodici ne bih shvatio ozbiljno. Ne vjerujem nikome, idem sutra da uzmem dijete s ljetovanja i sam ću probati da ga zaštitim. Policija ne reaguje. Ništa mi nisu javili, slučaj sam prijavio", naveo je.

Podsjećamo, prije nekoliko dana se i Milan Marić našao na udaru kritika zbog podržavanja protesta protiv Vučića. Osim toga, SNS-ovci su ga proglasili "antisrpskim" đubretom zbog snimka na kojem čita iskaze svjedoka i žrtava na suđenju ratnom zločincu Ratku Mladiću.

On još uvijek nije odgovorio na uvrede, ali je podijelio kratki tvit u kojem je stavio emotikon u obliku srca i na taj način se zahvalio svima koji su ga podržali.