Navela razloge šutnje
40

Srbijanska glumica Bojana Maljević priznala da je bila zlostavljana: Nisam prijavila zbog sinova

I. S.
Foto: Facebook/bojana.maljevic
Foto: Facebook/bojana.maljevic
Žene iz regiona, ali i Bosne i Hercegovine koristeći hashtag #NisamPrijavila na Twitteru objašnjavaju zašto ranije nisu prijavile seksualno zlostavljanje. Među njima je i srbijanska glumica Bojana Maljević.
Ispovijesti žena podržali su brojni ljudi koji smatraju da trebamo stvoriti društvo u kojem su žene slobodne i sigurne. Također smatraju da upravo ženski glas treba sruštiti ovaj sistem.

Maljević je priznala da nije prijavila nasile jer nije željela uznemiriti roditelje i sinove i jer je u životu, medijima i društvu doživljavala i druge, različite oblike nasilničkog ponašanja.

"Ispričala jesam. Ponešto i kroz filmove", zaključila je.

Inače, ona je u martu ove godine podržala Danijelu Štajnfeld i Milenu Radulović, koje su optužile Branislava Lečića i Miroslava Aleksića za silovanje.

"Jednom ću svjedočiti protiv dvojice", poručila je tada.

Štajnfeld se jučer javno obratila predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"10.869 slučajeva koje nisu prijavile jer nisu imale bezbjednost. Koliko je to hiljada nasilnika na slobodi? Koliko žena će danas biti napadnuto u Srbiji kad nema posljedica? Kako možemo vjerovati policiji i tužilaštvu da će nas zaštititi? Nama je još gore kad prijavimo", upitala ga je.