{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srbijanska folk pjevačica Ceca u srijedu izlazi iz kućnog pritvora

S
Sarajevo-x.com
19.2.2012. u 15:43
0
46
Srbijanska folk pjevačica Ceca u srijedu izlazi iz kućnog pritvora
0
Srbijanska folk pjevačica Ceca u srijedu izlazi iz kućnog pritvora
Svetlana Ceca Ražnatović
Folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović će u srijedu, 22. februara, poslije osam meseci kućnog zatvora biti "slobodna", pošto će joj tog dana isteći kazna na koju je osudjena zbog malverzacija sa transferima fudbalera "Obilića", piše Blic.
Ražnatovićevoj će tog dana pripadnici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija skinuti elektronsku narukvicu koju je od 23. juna 2011. nosila oko noge i preko koje je vršen nadzor njenog kretanja, koje je bilo ograničeno na njen dom u ulici Ljutice Bogdana.

Pjevačica je u kućnom zatvoru provela osam meseci jer joj je u kaznu od godinu dana zatvora bilo uračunato vrijeme koje je provela u pritvoru nakon hapšenja u akciji "Sablja" 2003.

Tokom tog perioda kuću je napustila svega tri puta, kada je dolazila na suđenje u Palatu pravde zbog optužbi za nasilničko ponašanje. Ražnatovićkina sestra Lidija Ocokoljić koja je zajedno sa njom bila osuđena na šest mjeseci kućnog zatvora izdržala je kaznu krajem oktobra, pošto je i ona tokom "Sablje" u pritvoru provela nepuna dva mjeseca.

Presudom iz maja prošle godine osim zatvorskih kazni sestrama je naloženo da u budžet Srbije uplate milion i po eura na ime oduzete imovinske koristi.

One su, u skladu sa sporazumom o priznanju krivice, proglašene krivim i osuđene na godinu, odnosno šest mjeseci kućnog zatvora i milion i po eura novčane kazne.

Prema sporazumu koji je zaključila sa Tužilaštvom, Ražnatovićeva je priznala krivicu, u zamjenu za godinu dana kućnog zatvora i milion i po eura novčane kazne, da je protivpravno prisvajala novac od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" u inostrane klubove i bez dozvole držala 11 pištolja.

Lidija Veličković-Ocokoljić nagodila se sa Tužilaštvom da prizna da je pomagala sestri u malverazacijma sa transferom fudbalera u zamjenu za šest mjeseci kućnog zatvora.

Ražnatovićeva će međutim ponovo sjesti na optuženičku klupu Prvog osnovnog suda 23. marta, kao i njen zet Predrag Ocokoljić, jer im se sudi zbog vrijeđanja i nasilničkog ponašanja prema vlasniku fudbalskog kluba "Mladi proleter" Aleksandru Olareviću, prenosi Blic.

Takodjer je čeka i novo suđenje po tužbi Vojislava Đurkovića iz Bijeljine koji tvrdi da mu pjevačica duguje 116.063 eura plus kamate i sudske troškove.

Izvršna presuda koja je bila donesena po toj tužbi, ukinuta je odlukom Vrhovnog kasacionog suda Srbije početkom ove godine, koji je naložio ponavljanje cijelog sudskog postupka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: