{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spor zbog "Kiklopa" dobila Nives Celzijus

F
25.3.2011. u 20:13
0
4
Spor zbog "Kiklopa" dobila Nives Celzijus
0
Spor zbog "Kiklopa" dobila Nives Celzijus
Općinski sud u Puli donio je danas odluku da Nives Celzijus, autorici knjige "Gola istina", pripada pravo na nagradu "Kiklop" u kategoriji Hit godine za 2008.
U septembru prošle godine Nives Celzijus je tužila udrugu Sa(n)jam knjige u Istri i agenciju Puls zbog narušavanja ugleda i časti nedodjeljivanjem književne nagrade "Kiklop" za Hit godine 2008. za najčitaniju i najprodavaniju knjigu u toj godini.

Budući da joj nagrada nije dodijeljena prije dvije godine, pulski sud naložio je tuženoj strani da Nives Celzijus isplati naknadu štete u vrijednosti od deset hiljada kuna.

No sud je naložio i tužiteljima da jednaku svotu isplate tuženiku zbog neutemeljenih navoda kojima je povrijeđena čast i ugled direktorice sajma Magdalene Vodopije i udruge Sa(n)jam knjige u Istri.

Sutkinja Sonja Bulić danas je odbacila odštetni zahtjev Nives Celzijus i njenog nakladnika od 550.000 kuna. Pulski sud je utvrdio kako su neutemeljeni navodi tužitelja da su čast i ugled Nives Celzijus povrijeđeni zbog "spolne ili bilo kakve druge diskriminacije", već isključivo zato što joj književna nagrada "Kiklop" nije dodijeljena, što je povrjeda prava osobnosti.

Nives Celzijus se danas nije pojavila na izricanju presude, već je na sudu bio njen odvjetnik.

Predsjednica udruge Sa(n)jam knjige u Istri i direktorica Sajma Magdalena Vodopija, koja je nazočila izricanju presude, najavila je da će uložiti žalbu i dalje, kako je rekla, braniti dostojanstvo nagrade "Kiklop" kao što je činila od početka.

Odvjetnik Nives Celzijus i nakladnika Premier medie Srđan Simić također je najavio žalbu, posebno na dio protutužbenog zahtjeva da isplate Sajmu knjiga deset hiljada kuna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: