Showbiz
0

Spice Girls nastupaju na rođendanu Nelsona Mandele

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Iako su najavile kako nakon 26. februara, za kad je zakazan njihov posljednji koncert u Torontu, više neće zajedno nastupati, čini se da će Spice Girls ipak produžiti druženje, i to zahvaljujući inzistiranju Nelsona Mandele, koji ih želi vidjeti na proslavi svog 90. rođendana sredinom jula.

Osim Spice Girls, na velikoj proslavi u Londonu nastupit će Rolling Stones, U2, Queen, Jay-Z i Rihanna.

Spice Girls u projekt povratničke turneje ušle su neplanirano, a tako, po svemu sudeći, i izlaze iz njega iako su raspad najavile za kraj februara, čini se da će druženje potrajati najmanje do 19. jula, kad Nelson Mandela u Hyde Parku slavi 90. rođendan.

Bivši južnoafrički predsjednik s popularnim se djevojkama sprijateljio još 1997. godine kad su ga posjetile u njegovoj domovini, a otad ih je u nekoliko navrata nazvao "heroinama koje zapanjuju svojom energijom".

Najava razlaza bila je još jedan pametni marketinški potez grupe koja je, prema nekim podacima, inkasirala više od 100 miliona funti za svoj tromjesečni povratak na muzičku scenu.

Njihova preostala tri koncerta, naime, rasprodala su se onog dana kad su Spiceice naglo skratile svjetsku turneju, a grupa je u zadnji tren odlučila kako će na tržište uskoro plasirati posebno DVD izdanje za najveće obožavatelje, koje će sadržavati snimku koncerta, CD s najvećim hitovima te dokumentarac "Giving You Everything" u kojem su objasnile okolnosti razlaza 2000. godine i prisjetile se dana najveće slave.