"Game of Thrones"
7

Sophie Turner otkrila: Sansa se u finalnoj sezoni strastveno bori za sebe

Klix.ba
Sophie Turner (Foto: EPA-EFE)
Sophie Turner (Foto: EPA-EFE)
Čekajući finalnu sezonu megapopularne serije "Game of Thrones", fanovi širom svijeta ne propuštaju izjave i intervjue glumaca kako bi saznali šta ih čeka u novim epizodama. Sudeći prema riječima Sophie Turner, njen lik će se strastveno boriti za sebe.

Finale "Game of Thrones" snimat će se do ljeta 2018., a prve epizode će se početi prikazivati 2019. godine. Ove informacije potvrdila je i glumica Sophie u intervjuu za Variety.

"Nova sezona izlazi 2019. godine", kratko i jasno je kazala Turner.

Međutim, fanovi izgleda neće morati vječno čekati kako bi saznali sudbinu njihovih omiljenih likova. Iako su dosad svi glumci iz serije izbjegavali otkrivati radnju finalne sezone, Sophie je dala uvid u priču i sudbinu njenog lika, Sanse Stark.

"U ovoj sezoni postoji nova prijetnja i Sansa se odjednom nalazi nekako na dubokom kraju. Bez Littlefingera, to je pravi test za nju. Ova sezona je više strastvena borba za nju nego politička i manipulativna borba", kazala je Turner za Variety.

Glumcima je inače strogo zabranjeno otkrivati informacije iz serije, kao i objavljivati fotografije sa snimanja. Pitanje je da li će producenti David Benioff i Daniel Brett Weiss kritikovati Turner što je fanovima otkrila nekoliko detalja.

Bivša zvijezda "Game of Thrones", Jason Momoa koji je glumio Khala Drogoa u seriji, nedavno je posjetio kolege na snimanju u Belfastu. Momoa nije mogao sakriti oduševljenje onim što je vidio.

"Ovo će biti najveličanstvenija stvar koja je ikad prikazana na TV-u. Mnoge ljude će slomiti", rekao je Momoa.

Nove epizode najgledanije serije u historiji HBO mreže bit će dosta duže i napetije od onih iz prethodne sezone.