Showbiz
67

Sophia Loren nakon 57 godina o kultnoj fotografiji: Mislila sam da će joj ispasti bradavica

Klix.ba
Slavna fotografija "pogleda ispod obrva", pravi primjer fotografije koja govori više od hiljadu riječi, obišla je svijet te je i dan danas inspiracija i predmet brojnih rasprava i komentara.

Na kultnoj crno-bijeloj fotografiji je slavna glumica Sophia Loren koja posmatra dekolte glumice Jayne Mansfield na jednoj zabavi iz 1957. godine. Danas, nakon 57 godina, Loren je konačno otkrila o čemu je razmišljala u tom trenutku i kako je zapravo nastala slavna fotografija.

Kako piše Vanity Fair, snimak je nastao na zabavi na Beverly Hillsu, koju je priredio jedan talijanski bogataš. Sophia Loren zvijezda holivudskog filma "The Pride and the Passion" tada je imala 22 godine i bila na samom početku karijere.

Mansfield je slavila svoj 24. rođendan i bila je posljednja koja je stigla na zabavu. Njena haljina sa raskošnim dekolteom je plijenila pažnju svih prisutnih.

"Došla je pravo za moj sto, znala je da svi gledaju u nju. Sjela je i bila je skoro... slušajte, pogledajte fotografiju. Gdje su moje oči? Gledam u njene bradavice, zato što sam se plašila da će mi upasti u tanjir. Na mom licu možete vidjeti strah, plašila sam se da će joj sve ispasti iz haljine i prosuti se svuda po stolu", pojasnila je Loren.

Nedavno je Sophia Loren objavila memoare "Yesterday, Today and Tomorrow: My Life", hroniku njenog životnog putovanja i karijere koju je obilježilo šest decenija ispred kamera. U knjizi je pisala i o toj poznatoj zabavi:

"U tom trenutku stigla je Jayne Mansfield. Prilazila je mom stolu probijajući se kroz gomilu, njišući se na visokim štiklama, najvjerovatnije ne baš trijezna, a u njenim je koracima bilo nečeg kraljevskog. Znala je da svi gledaju samo u nju i u taj raskošni dekolte. Izgledalo je kao da misli u sebi: 'Dolazi Jayne Mansfield, plava seks bomba!' Sjela je pored mene i počela pričati – bilo je to kao erupcija vulkana. Odjednom se njena bradavica našla na mom tanjiru. Gledala sam je zaprepašteno. Jedan posebno brz fotoreporter je zabilježio ovaj trenutak i fotografija je obišla čitav svijet. Odbila sam da je potpišem. Holivudsko kraljevstvo je ponekad bilo sirovo i groteskno i odbijala sam imati išta s tim", napisala je Loren.