Showbiz
0

Snoop Doggu uskoro odobren ulazak u UK

Sarajevo-x.com
Reper Snoop Dogg mogao bi se vratiti u London nakon što izrečena zabrana ulaska u zemlju bude prestala važiti.

Tridesetsedmogodišnjem Amerikancu, pravog imena Cordozar Calvin Broadus, je odbijen zahtjev za vizu u martu prošle godine i to na dan prije nego što je trebao nastupati sa P Diddyjem na forumu o maloljetničkoj delikvenciji. Obojica pjevača su se povodom delikvencije i kriminala trebali obratiti tinejdžerima.

Kontraverzni reper, zajedno sa petoricom članova svoga benda uhićen je zbog svađe i opšte pometnje izazvane u VIP odjeljenju British Airwaysa na Heathrow aerodromu 2006. godine.

Rečeno mu je da je njegovo prisustvo isprovociralo kriminalno djelo i da nije vodilo ka javnom dobru.

Međutim, snimci incidenta iz 2006. godine na kojima se vidi da su stolice i boce pića bile bačene u sukobu sa osiguranjem, pokazuju i da se Snoop u jednom momentu igrao sa djecom.

Snoop, koji je kasnije primio upozorenje, je također sarađivao sa Metropoliten policijom i nije reagovao nakon što ga je službenik policije odgurnuo.

Imigracijski sudija Nehar Bird nije pronašao nikakav dokaz da je reper započeo ili bio odgovoran za bilo kakve nemire u mjesecu januaru.

Imigracijske sudije su jučer odbili žalbu Home Officea, ali državni službenici još uvijek imaju sedmicu dana vremena da izdaju još jedan prigovor, kako objavljuje Daily Mail.

Snoopov odvjetnik je izjavio da je nevjerovanto da britanske vlasti žele okriviti nekoga ko je nevina ličnost i ko u javnosti često govori protiv gangsterske kulture i omladine koja nosi oružje.

Glasnogovornik britanskog Home Officea je izjavio da dužnosnici razmatraju otkrića imigracijskih sudija.