"Nema razloga za brigu"
39

Snimljen u lošem stanju: Predstavnik Morgana Freemana tvrdi da je glumac dobro

L. R.
Morgan Freeman (Foto: EPA-EFE)
Morgan Freeman (Foto: EPA-EFE)
Glumac Morgan Freeman nedavno je zabrinuo javnost svojim izgledom, ali kako navodi njegov predstavnik za medije, glumac je dobro.

Naime, legendarni glumac je krajem novembra snimljen na ulicama New Yorka, ali kako je bilo moguće vidjeti njegov hod je bio nesiguran, a fanovi su primijetili i značajan gubitak kilograma.

Njegov predstavnik je umirio javnost i istaknuo da je 86-godišnji glumac u dobrom stanju i nema razloga za brigu.

@underratedsimpsons Golden years of a silver screen icon. #morganfreeman ♬ Brooks Was Here - Thomas Newman & Hollywood Studio Symphony

Inače, glumac je 2008. godine preživio tešku prometnu nesreću u kojoj mu je paralizirana lijeva ruka. Zbog toga nosi kompresijsku rukavicu kako bi osigurao da krv i dalje teče u njegovom dlanu. Pored toga dijagnosticirana mu je i hronična fibromialgija koja podrazumijeva bol u mišićima i kostima, a prati je umor te problemi s pamćenjem.

U julu ove godine je zbog lošijeg zdravstvenog stanja morao otkazati odlaske na premijere nove serije "Special Ops: Lioness". Tada se njegov predstavnik obratio medijima rekavši kako glumac ima groznicu, a da ljekari vjeruju da je dobio zaraznu infekciju.

No, samo mjesec dana kasnije, oglasili su se i njegovi bliski prijatelji, koji su istakli zabrinutost za njegovo zdravstveno stanje, budući da je legendarni glumac u kratkom periodu izgubio više od 25 kilograma.