S posjete Wimbledonu
45

Snimci princa Georgea i Kate Middleton mnoge podsjetili na princezu Dianu i Williama iz '92.

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Princ George se u nedjelju prvi put pojavio na Wimbledonu zajedno sa svojim roditeljima vojvodom i vojvotkinjom od Cambridgea, a mnogi su fotografije mladog princa i njegove majke poistovjetili s onima princeze Diane i princa Williama iz 1992. godine.

Iako su princ William i Kate Middleton redovno posjećivali mečeve na Wimbledonu, osmogodišnjak je u nedjelju prisustvovao svom prvom meču.

George je gledao muško finale između Nicka Kyrgiosa i Novaka Đokovića, koji je osvojio svoju 7. titulu na Wimbledonu ove godine.

Iako je je djeci obično zabranjeno sjediti u kraljevskoj loži, princ George je ipak imao dozvolu jer je član kraljevske porodice.

[TWITTER]1546122263526785026[/TWITTER]

Fotografije prikazuju princa kako razgovara sa svojim roditeljima tokom meča, ali interakciju princa Georgea s majkom mnogi su poistovjetili sa snimcima princeze Diane i princa Williama prilikom posjete istom takmičenju.

Simpatični trenuci između Georgea i Middleton podsjećali su na princezu Dianu i princa Williama na Wimbledonu 1991. godine.

Prije više od 30 godina, princeza Diana dovela je princa Williama da gleda finale za žene kada je imao 9 godina. Na fotografijama snimljenim u to vrijeme vide se kako navijaju i zajedno analiziraju meč.

Pored interakcije s majkom, George je privlačio pažnju grimasama koje je pravio tokom meča, a tokom posjete je dobio i priliku da drži pobjednički trofej.

Zvanični nalog Wimbledona na Twitteru podijelio je snimak princa kako se divi trofeju u rukama dok Middleton i princ William stoje u blizini.