SAD
0

Slučajno predoziranje uzrok smrti Heatha Ledgera

Sarajevo-x.com
Uzrok smrti nedavno preminulog australskog glumca Heatha Ledgera objavljen je u srijedu nakon završene istrage. Heath Ledger umro je od slučajnog predoziranja tabletama protiv bolova te kombinacije tableta za spavanje, protiv tjeskobe i ostalih medikamenata, otkriva Reuters.

Uzrok smrti označen je kao akutno trovanje uzrokovano kombiniranim djelovanjem oxykodona, hidrokodona, diazepama, temazepama, alprazolama i doxylamina.

Policija je u izvještaju navela da je pronašla šest vrsta lijekova koji se izdaju na recept, uključujući tablete za spavanje i lijekove za tjeskobu u Ledgerovom stanu.

Oxykodone je sredstvo za ublažavanje bolova i koristi se kao sastojak drugih sredstava slične namjere kao i hidrokodon.

Diazepam i alprazolam su farmaceutski nazivi za Valium i Xanax, lijekove protiv tjeskobe, a ostali medikamenti pronađeni u stanu su tablete za spavanje.

Rezultati istrage su objavljeni dvije sedmice nakon što je australski glumac nađen mrtav u krevetu svog stana u New Yorku.

"Nijedan medikament nije uzet u prekomjernoj dozi, već je kombinacija lijekova koje je uzeo bila fatalna za našeg dječaka. Heathova slučajna smrt treba da bude upozorenje o skrivenim opasnostima koje vrebaju prilikom kombiniranja lijekova, čak i u malim dozama“, izjavio je u saopštenju za medije glumčev otac Kim Ledger.