Showbiz
252

Slavni režiser podijelio milione i preselio se u prikolicu

Klix.ba
Tom Shadyac (Foto: AFP)
Tom Shadyac (Foto: AFP)
Zamislite da imate nepreglednu vilu i da vaši filmovi zarađuju milijarde dolara, a da odjednom sve to prodate i odlučite se preseliti u prikolicu. Upravo to je učinio Tom Shadyac, holivudski režiser poznat po filmovima "Ace Ventura", "Luckasti profesor" i "Svemogući Bruce".

"Samo za film 'Lažov, lažov' zaradio sam oko pet miliona dolara, a za 'Svemogućeg Brucea' više od 30 miliona", kazao je Shadyac.

On je 2007. godine doživio saobraćajnu nesreću na biciklu, te je postao preosjetljiv na buku i svjetlo. Takvo stanje potrajalo je šest mjeseci.

"Povremeno sam pomišljao na samoubistvo. Bila je to katastrofa. Najgora stvar koju nekome možete učiniti je osuditi ga na samicu, a upravo tako sam se ja osjećao", ispričao je.

Kad se oporavio, prodao je sve, odustao od posla kojim se bavio i napravio dokumentarac "I AM", te pisao o svom životnom iskustvu.

"Nisam odustao od svega da bih bio sretan. Zapravo, nisam ni siguran šta je to sreća. Ipak, otkako sam se odrekao svega osjećam puno više zadovoljstva", ističe Tom. Dodaje da nema ništa loše u zarađivanju novca, te da on nikoga ne osuđuje.

Na kraju je naveo tri stvari koje su, po njegovom mišljenju, ključne za promjenu života od krize do zadovoljstva:

Veze s drugima - Ključno je imati pozitivne odnose sa ljudima u toku života. Davanje drugima - Čim pronađete više zadovoljstva u svom životu automatski ćete početi pomagati drugima oko sebe. Shvatanje da smo svi povezani.