Los Angeles
3

Slavni odali počast Whitney Houston

Klix.ba
Whitney Houston (Foto: Arhiv/AFP)
Whitney Houston (Foto: Arhiv/AFP)
Veliki broj slavnih ličnosti je kao dio specijalnog televizijskog šoua Grammy u Los Angelesu odao počast Whitney Houston.

Britney Spears, Halle Berry i LL Cool J su bili samo neki od voditelja u pozorištu Nokia koji su odali počast pjevačici koja je u februaru ove godine preminula u 48. godini života.

Jennifer Hudson i Usher su izveli neke od njenih najvećih hitova. Veliki broj zvijezda je tokom ceremonije podijelio svoja sjećanja o preminuloj pjevačici, prenosi BBC.

"Ona je inspirisala generacije mladih djevojaka i žena da vjeruju u svoj san i da znaju da u sebi nose najveći dar od svih. Ja sam bila jedna od tih djevojčica koja je kasnije postala žena koja nikada nije prestala voljeti Whitney Houston", rekla je Halle Berry.

Britney Spears je navela da je joj njena verzija pjesme "I Have Nothing", koju je originalno pjevala Whitney Houston, omogućila da potpiše ugovor sa muzičkom kućom i tako lansira svoju muzičku karijeru.

Događaju su prisustvovali i Bobbi Kristina Brown, kćerka Whitney Houston, te Clive Davis, izvršni direktor muzičke kuće koji je otkrio ovu pjevačicu.

Pjevačica je pronađena mrtva u kadi u hotelu na Beverly Hillsu, noć prije dodjele godišnjih nagrada Grammy.