Historijski podvig
61

Slavni glumac postao prva osoba koja se popela na Empire State Building: Teže je nego sam mislio

D. J.
Screenshot: Instagram
Screenshot: Instagram
Glumac Jared Leto odlučio se upisati u historiju i popeti se na Empire State Building te je tako proslavio početak turneje "Thirty Seconds To Mars".

Oscarom nagrađen glumac postao je prva osoba koja se popela na vrh Empire State Buildinga u New Yorku.

"Uspio sam, živ sam, stigao sam do vrha. Baš sam govorio kako sam vidio svoju majku na prozoru 80. kata i to je bilo lijepo iznenađenje", rekao je 51-godišnji muzičar i glumac za Today nakon uspona.

"Nevjerocatno je gledati izlazak sunca iznad grada koji mi je toliko mnogo značio otkako sam bio dijete. New York je bio mjesto na koje ste odlazili ostvariti svoje snove. Kao dijete želio sam biti umjetnik, a New York je bio mjesto gdje si postajao umjetnik. Empire State Building je za mene uvijek bio taj simbol. Kao što vidite, bilo je vrlo izazovno", dodao je.

Unatoč slavlju, Leto je priznao da je ovaj uspon bio malo teži nego što je očekivao.

"Iskreno, bio sam više uzbuđen nego nervozan. Bilo je jako, jako teško. Bilo je puno teže nego što sam mislio da će biti", rekao je Leto.

Svjetska turneja benda "Thirty Seconds To Mars" trebala bi započeti u Južnoj Americi 15. marta, nakon čega odlazi u Europu i Sjevernu Ameriku, a trebala bi završiti na Novom Zelandu 19. septembra.