Showbiz
18

Slavne žene u prirodnom izdanju u Pirellijevom kalendaru za 2017. godinu

Klix.ba
Nicole Kidman, Uma Thruman i Julianne Moore pojavljuju se u Pirellijevom kalendaru za 2017. godinu koji je u utorak otkriven u Parizu.

Fotografisao ih je njemački fotograf Peter Lindbergh, glumice su bile vrlo diskretno našminkane, a fotografije su prošle minimalnu obradu. Lindberghov cilj je bio da prikaže "osjetljivost i emocije te da ogoli žene na fotografijama", rekao je na konferenciji za novinare.

"Kao umjetnik osjećam da imam odgovornost da oslobodim žene ideje o vječnoj mladosti i savršenstvu. Ideal savršenstva je nemoguće postići", kazao je fotograf.

Lindbergh je do sada snimio tri Pirellijeva kalendara, a ovog puta pred njegovim objektivom su pozirale i Jessica Chastain, Léa Seydoux, Robin Wright, Zhang Ziyi, Rooney Mara, Penelope Cruz, Charlotte Rampling, Alicia Vikander i Kate Winslet. Nepoznato lice među slavnim damama je Anastasia Ignatova, predavačica na Državnom institutu za političke teorije u Moskvi. Lindbergh ju je upoznao 2015. godine i bio je oduševljen njenim licem i izvanrednom ljepotom.