Otvoreno i iskreno
13

Slavne ličnosti koje priznaju biseksualnost: Drew Barrymore, Megan Fox, Rita Ora...

Klix.ba
Drew Barrymore, Megan Fox i Rita Ora (Foto: EPA-EFE)
Drew Barrymore, Megan Fox i Rita Ora (Foto: EPA-EFE)
Iako uživaju u sretnom braku ili ljubavnoj vezi sa suprotnim spolom, brojne slavne ličnosti ne libe se priznati kako jednako uživaju u muškarcima i ženama. Među njima su Drew Barrymore, Megan Fox, Amber Heard, Rita Ora...

Mnoge slavne dame, ali i muškarci, otvoreno su pričali o svojoj seksualnosti u brojnim intervjuima.

Zvijezda Twilight sage Kristen Stewart kaže kako su se mnoge stvari u njenom ljubavnom životu promijenile kada je započela vezu sa ženom.

Kristen Stewart (Foto: EPA-EFE)
Kristen Stewart (Foto: EPA-EFE)

"Kada sam izlazila s muškarcima, skrivala sam mnogo toga o sebi jer sve što je bilo previše osobno, odmah se smatralo trivijalnim, što se meni ne sviđa. To se promijenilo kada sam počela izlaziti sa devojkom. Ta veza mi je promijenila poglede na život i učinila me sretnijom", kazala je Stewart jednom prilikom.

Barrymore priznaje kako voli žensko tijelo. Ona je o tome otvoreno progovorila u intervjuu za "Contact" još 2003. godine.

"Oduvijek sam samu sebe smatrala biseksualnom. Volim žensko tijelo. Smatram kako su dvije žene jednako lijepe kao i muškarac i žena zajedno. Biti sa ženom je kao da otkrivate vlastito tijelo, ali kroz nekoga drugog", ispričala je tada glumica.

Bivša zvijezda "Sex and the City" serije Cynthia Nixon progovorila je o svojoj biseksualnosti 2012. godine. Ona danas uživa u sretnom braku sa partnericom Christine Marinoni.

Cynthia Nixon (Foto: EPA-EFE)
Cynthia Nixon (Foto: EPA-EFE)

"Bila sam s muškarcima u svom životu i nikada se nisam zaljubljivala u žene. Međutim, kada se to desilo, nije mi ništa bilo čudno. Ja sam samo žena zaljubljena u drugu ženu", kaže Nixon.

Jedna od najpopularnijih manekenki Megan Fox prije nekoliko godina također je priznala kako je privlače i žene.

"Mislim da su ljudi rođeni biseksualni, ali da tokom života prave svoje izbore u skladu sa pritiscima društva. Nema nikakve sumnje u mojoj glavi o tome da sam zaista biseksualna", rekla je Fox za magazin "Esquire".

Pjevačica Rita Ora bila je na meti kritika javnosti zbog portreta biseksualnih žena u njenom singlu "Girls".

"Pjesma 'Girls' predstavlja moju istinu i precizan prikaz vrlo stvarnog i iskrenog iskustva u mom životu. Tokom života sam imao romantične odnose sa ženama i muškarcima i to je moj osobni put", iskreno je Ora napisala na Twitteru nakon kritika.

Glumica Amber Heard do sada je imala nekoliko veza sa ženama i muškarcima i nikada nije skrivala svoju biseksualnost. Slična situacija je i sa Sarah Paulson koja je imala sedmogodišnju vezu s kolegicom Cherry Jones.

Sarah Paulson (Foto: EPA-EFE)
Sarah Paulson (Foto: EPA-EFE)

Muzičar Jason Mraz jedan je od rijetkih muškaraca koji priznaju svoju biseksualnost. Iako mu je žena osvojila srce, jednom prilikom kazao je kako je izlazio i sa muškarcima.

Među brojnim poznatim ličnostima koje priznaju svoju biseksualnost su i Stephanie Beatriz, Carrie Brownstein, Andy Dick, Nico Tortorella, Margaret Cho, Kesha, Jillian Michaels, Halsey, Daniel Newman, Azealia banks, Tessa Thompson, Janelle Monae, Anna Paquin, Shannon Purser, Sara Ramirez i mnogi drugi.