Nikad nije prekasno
69

Slavna glumica u 51. godini upisala fakultet: Većinu života sam provela kao članica kulta

I. S.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Američka glumica Leah Remini, poznata po ulozi u seriji "The King of Queens", objavila je da je upisala privatni fakultet u 51. godini, nakon što je prestala biti članica Scijentološke crkve.

"Upisati fakultet s 51. godinu, nakon što sam većinu života provela kao članica kulta i sa samo osam završenih razreda (u američkom obrazovnom sistemu), nije lako. Međutim, ove sedmice sam polagala svoje prve završne ispite na Univerzitetu u New Yorku i drago mi je što sam se odlučila obrazovati. Nikad nije prekasno. Teško je, ali vrijedi", napisala je na svom Twitter profilu.

Remini i njeni roditelji su postali članovi Scijentološke crkve 1979. godine. Odlučila je napustiti 2013. godine. Snimila je dokumentarnu seriju "Leah Remini: Scientology and the Aftermath" u kojoj je otkrila s kakvim problemima se morala suočiti.

Brojne poznate ličnosti su scijentolozi. Među njima su Tom Cruise, John Travolta, Elizabeth Moss, Lisa Marie Presley...

"Pokušavam vratiti dio života koji mi je otela scijentologija. Dugo mi je trebalo da se odlučim na ovaj korak. Plašila sam se da nisam dovoljna pametna i da neću moći raditi ono što se od mene traži. Mislila sam da sam prestara... Upisala sam fakultet nakon što me bliska osoba ohrabrila. Sada sam spremna na sve izazove", kazala je.

Vezani članci